Monday, April 27, 2015

Chod do Haja - paragliding story

Ked sa povie "chod do haja" spomeniem si po dnesnom vystupe na Haj nad Novou Banou na peknu vyhliadku a zaujimavu startovacku na lietanie s paraglidom. A prave tato kombinacia mesta so zeleznicnou stanicou ZSR a kratkej vzdialenosti k termickemu strmemu hrebenu prebiehajuceho v smere sever juh ma zaujala za ucelom Hike&Fly.

Podla Kulturneho Centra mesta Nova Bana bol pred casom otvoreny Naucny chodnik Zvonicka. Od zeleznicnej stanice smerom do centra sa clovek dostane k supermarketu Lidl. Sledujuc ZLTU znacku si prirodou ocareny pilot pri vystupe na startovacie miesto, stihne oddychnut pri panoramatickych vyhliadkach pri Cervenej a Havranej Skale.
Track na Airtribune

Samotna startovacia plocha je relativne kratka, preto skorej pre skusenych pilotov - vid video
Alternativne sa da vyviest az hore s terennym vozidlom, ja som vsak parkoval najprv auto pri kaplnke na Kohutove a stadial priamo cez les hore strminou k stratovacke. Fyzicky menej narocna je trasa po zltej znacke. Najsamlepsie je vsak vystupat po zltej trase od centra mesta, nakolko po zlete k zeleznicnej stanici alebo pri vhodnom vetre po pristati pri Rudne nad Hronom si clovek usetri dalsi vystup po vozidlo :(

No comments: